Home Nieuws Twee nieuwe leden voor ons dagelijks bestuur
13
okt
2021

Twee nieuwe leden voor ons dagelijks bestuur

Door het vertrek van Aelön Messiaen en Charlotte Vandecruys uit het dagelijks bestuur moest Jong N-VA op zoek naar twee nieuwe bestuurders. De afdelingsraad verkoos op 18 september Evi Rasschaert (24) en Jeroen Bergers (21) voor deze functie. “We zijn heel blij dat we deze kans krijgen om onze schouders mee onder het project van Jong N-VA te zetten”, zeggen de twee nieuwe bestuursleden.

Evi is in het dagelijks leven leerkracht aan de Campus Kompas Middenschool in Wetteren, zetelt als gemeenteraadslid voor N-VA in Wichelen en is voorzitter van de lokale Jong N-VA-afdeling. “Als leerkracht kom ik dagelijks in contact met jongeren. Ik kan dus goed inschatten wat er leeft bij hen. Dat kan ik overbrengen binnen het dagelijks bestuur. Aangezien ik in een Vlaamsgezind nest ben opgegroeid, was de keuze voor N-VA een logische stap. Mijn vader stond aan de wieg van de N-VA-afdeling in Wichelen en als kind ging ik mee naar evenementen om te helpen. De politieke microbe was toen zeker al overgeslagen.”

Jeroen is met zijn 21 het jongste lid van het bestuur. Hij studeert rechten aan de KU Leuven, en is voorzitter van Jong N-VA Vilvoorde. Daarnaast is Jeroen een fervent surfer en schrijft hij regelmatig voor Doorbraak. “Ik ging in Brussel naar school, dus kwam geregeld in aanraking met verfransing. Daarom was mijn keuze voor de partij vanzelfsprekend. Zelfbestuur is de enige manier om een welvarende toekomst voor Vlaanderen te verzekeren. Ik wil met ludieke acties werken aan de Vlaamse bewustwording en de politiek aanterekkelijk maken voor jongeren. Zij kunnen enorm wegen op het beleid. Alleen beseffen ze dat nog te weinig.”